0 800 300 703 Дзвоніть безкоштовно

Ломбарди та аптеки - об'єкти "критичної інфраструктури"

01 травня 2020
img
Поділитися в: :

Директор Всеукраїнської асоціації ломбардів (ВАЛ) Юлія Рожкова впевнена, що догма про те, що ломбарди працюють лише там, де нерозвинена економіка, є застарілою.

Про це вона розповіла інтернет-виданню Новини України - From-UA.

“Всеукраїнська асоціація ломбардів - професійне об'єднання, до якого входять близько 200 ломбардів, що орієнтовно складає 60% учасників ломбардного ринку. Асоціація в період карантину працює зі своїми учасниками в онлайні, що, в принципі, є для нас нормою, адже, будучи всеукраїнським об'єднанням, 90% консультацій надаються учасникам по всіх регіонах України в телефонному режимі, а також засобами інтернет-комунікацій. Для публічних обговорень активно використовуються відеоконференції” - говорить вона.

Директор Всеукраїнської асоціації ломбардів зазначає, що для суспільства ломбарди не менш важливі, ніж аптеки.

«Як ломбарди, так і аптеки відносяться до об'єктів так званої "критичної інфраструктури", а тому, і ті й інші визнані соціально необхідними для громадян в такий період.Такая практика існує в усьому світі і вважається загальноприйнятою. Цікаво, що в Україні серед усіх фінансових установ саме ломбарди удостоїлися особливої ​​уваги, але ж на фінансовому ринку є й інші кредитні та мікрокредитні організації, які також зараз працюють і надають послуги з кредитування з урахуванням специфіки сегмента », - акцентує Рожкова.

Вона також пояснює, що упередження щодо ломбардів абсолютно необгрунтовані.

«Це пов'язано з упередженням, яке ґрунтується на стереотипах і незнанні або нерозумінні ролі сучасних ломбардів на ринках фінансових услуг. А адже ломбардна галузь розвинена по всьому світу. Наприклад, в Японії налічується близько 5000 ломбардів, в США їх близько 45 000, і це економічно розвинені країни. В Україні ж 324 ломбардів із загальною кількістю відділень близько 6500.Такая популярність в світі пов'язана, перш за все, з доступністю і простотою такого виду кредитування. Отже, морально застарілою є догма, що ломбарди працюють в тих країнах, де люди бідні або економіка нерозвинена. Ломбарди - така я ж частина економіки будь-якої держави, як банки і магазини », - резюмувала співрозмовниця.